back to top

Kako instalirati Tik Tok – detaljno uputstvo

Kako instalirati Tik Tok, kako postaviti profil i koje video materijale postaviti, saznajte u nastavku.

Najbrže rastuća društvena mreža posljednjih je godina “zaludjela” mlade diljem svijeta kratkim videima do 60 sekundi.

Sadržaji ove mreže su raznoliki. Korisnici snimaju skečeve, upute, kulinarske trikove, odgovaraju na izazove, plešu, promoviraju svoje talente.

Kineska aplikacija u kratkom je vremenu postala treća najpreuzimanija aplikacija na svijetu i atraktivna meta za kupnju od strane Microsofta.

Kako instalirati Tik Tok?

Što je Tik Tok?

Tik Tok je kineska aplikacija pokrenuta 2017. godine, dostupna na 40 svjetskih jezika.

Njegov vlasnik je ByteDance, IT tvrtka sa sjedištem u Pekingu koju je osnovao Zhang Yimin 2012. godine.

Ovdje možete uploadati kratke glazbene, komične i plesne videe od 3 do 15 sekundi, ali i malo duže od 30 do 60 sekundi. Iako je od 2017. godine dostupna za Android i iOS, tek je nakon spajanja s Musical.lyjem 2. kolovoza 2018. aplikacija postala dostupna korisnicima diljem svijeta.

Preuzimanje i instalacija Tik Toka

kako instalirati tik tok?
Kako instalirati Tik Tok?

Ako ste se pitali kako instalirati Tik Tok, mi ćemo vam pomoći. Potražite aplikaciju Tik Tok na platformama App Store ili Google Play.

Kliknite Instaliraj, a zatim Otvori. Informaciju da ste preuzeli aplikaciju možete podijeliti sa svojim prijateljima putem Vibera.

Ukoliko ga još niste instalirali pogledajte u tekstu Kako instalirati viber na android telefon.

Također možete gledati videozapise bez prijave. Samo otvorite instaliranu aplikaciju. Ako i dalje želite imati vlastiti račun, morate ga postaviti.

Postavke profila

Kako biste se registrirali kao korisnik aplikacije, to možete učiniti putem e-pošte, Facebook, Google ili Twitter računa. Prijava preko postojećih računa je jednostavna, pa ćemo vam mailom napisati što je potrebno za registraciju.

Nakon što ste odabrali datum i godinu rođenja, pritisnite strelicu next. Važno je napomenuti da Tik Tok nije namijenjen djeci mlađoj od 13 godina, ali mnogi korisnici stavljaju lažnu godinu rođenja.

Nakon unosa datuma rođenja, od vas će se tražiti da unesete broj svog mobitela kako biste dobili četveroznamenkasti kod. Nakon što ga unesete, možete pritisnuti strelicu za nastavak.

Unesite svoju lozinku i spremite podatke za prijavu ako želite. Ovo je kraj izrade profila.

Ako želite promijeniti korisničko ime, potrebno je kliknuti na opciju Uredi profil. Morate znati da svoje korisničko ime možete promijeniti samo jednom mjesečno.

Postavite profilnu sliku. Možete povezati Tik Tok račun s Instagram ili YouTube profilom.

Opcije aplikacije Tik Tok

kako instalirati tik tok?
Kako instalirati Tik Tok?

Ako želite dodati video, pritisnite znak plus u sredini. Možete ga snimiti u tom trenutku i uploadati na Tik Tok ili možete dodati postojeći video sa svog telefona. Ako želite, dodajte filtere, efekte ili pjesme.

Sadržaj se pretražuje na gumbu Discover (koji sadrži videe filtrirane po popularnim hashtagovima), poruke s drugim korisnicima razmjenjujete putem Inboxa. Pomaknite se do sljedećeg videa.

S desne strane imate opciju Share pomoću koje možete podijeliti video na: WhatsApp, SMS, Instagram.

Iznad opcije Share nalaze se tri točkice koje predstavljaju komentare, dok srce iznad njih predstavlja broj lajkova za taj video.

Tko su korisnici aplikacije Tik Tok?

Korisnici Tik Tok aplikacije su uglavnom učenici osnovnih i srednjih škola širom svijeta, a ovaj trend je prisutan i u Srbiji.

Tinejdžeri vole ovu društvenu mrežu prije svega jer im omogućuje kreativno izražavanje kroz glazbene spotove koje sami kreiraju.

Na listi najpopularnijih aplikacija koje preuzimaju korisnici nalazi se na trećem mjestu na Google Playu, iza WhatsAppa i Messengera, dok je na prvom mjestu na App Storeu.

Iza sebe ostavlja Facebook, Instagram i YouTube, što dovoljno govori o popularnosti ove mreže. Fokus Tik Toka je glazba, ali je često zamjenjuju dijalozi iz serija i filmova.

U Srbiji je 2019. Tik Tok bio zastupljen sa samo 3% otvorenih naloga na društvenim mrežama, dok, poređenja radi, Facebook nalog ima 89%, a Instagram 73% korisnika društvenih mreža.

Zabrinutost roditelja oko korištenja aplikacije Tik Tok 

Kako su korisnici ove društvene mreže uglavnom djeca, briga roditelja za njihovu sigurnost je neizbježna.

Svatko može vidjeti svačije objave, ali samo odabrani pratitelji mogu poslati izravnu poruku drugom profilu. Tik Tok ima dvije vrste postavki privatnosti:

  1. Poruke se mogu isključiti tako da nitko ne može kontaktirati vlasnika profila
  2. Poruke se mogu postaviti tako da ih šalju samo pratitelji

I pored toga nastaje problem jer djeca žele prihvatiti sve “zahtjeve” kako bi imala što više pratitelja i lajkova.

Tu na scenu stupaju roditelji koji bi svojoj djeci trebali ukazati na opasnosti koje nose društvene mreže. Račun bi trebao biti privatan.

Valja napomenuti da Tik Tok sa svoje platforme uklanja hashtagove koji krše pravila lijepog ponašanja. U slučaju da aplikaciju koristi dijete, moguće je uključiti ograničeni način rada kako bi se filtrirao neprikladni sadržaj.

Prilikom gledanja zanimljivih video zapisa vrijeme jednostavno leti, pa Tik Tok obavještava svoje korisnike da su aplikaciju koristili više od 2 sata.

Preporučujemo da pročitate:

Objavi oglas za posao

Možda vas zanima

Drugi upravo čitaju