back to top

Kako privremeno deaktivirati Instagram

Ako vas zanima kako privremeno deaktivirati Instagram račun ili kako izbrisati Instagram račun, na pravom ste mjestu. Ovo su detaljne upute.

Ako provodite previše vremena na društvenoj mreži Instagram ili vam vrijeme koje provodite koristeći Instagram stvara umor i skreće vam fokus s važnijih stvari u životu, razmislite o tome kako izbrisati Instagram račun.

Važno je napomenuti da se Instagram račun može privremeno deaktivirati i trajno izbrisati. Trajno brisanje Instagram računa ne ostavlja mogućnost kasnijeg pristupa tom računu, već će biti potrebno napraviti novi.

Privremena deaktivacija možda je sigurnija opcija, ako niste sigurni u svoju odluku, a želite sačuvati svoj račun, fotografije, videe, komentare, pratitelje.

Treba napomenuti da se deaktivacija Instagram računa ne može izvršiti putem aplikacije, već direktnom prijavom na Instagram profil iz internetskog preglednika, bilo da se radi o trajnoj ili privremenoj deaktivaciji.

Kako privremeno deaktivirati Instagram računa na računalu

Kako privremeno deaktivirati Instagram

Ako se želite neko vrijeme izolirati od društvenih medija, možete razmotriti privremenu deaktivaciju svog računa.

Pritom je dobra stvar što se podaci koje ste podijelili s ljudima na ovoj društvenoj mreži ne gube i sav sadržaj na vašem profilu bit će spremljen. Također, sve dok je vaš račun deaktiviran, nitko neće moći pronaći vaš profil.

Privremeno deaktivirani Instagram račun možete ponovno aktivirati kada budete zadovoljni aktivnostima ove društvene mreže.

Upute za privremenu deaktivaciju na računalu

Pristupite svom Instagram računu iz internetskog preglednika (npr. Google Chrome, Mozilla Firefox) koji koristite na računalu tako da upišete web adresu www.instagram.com i prijavite se svojim korisničkim imenom i lozinkom

Nakon što se prijavite, vaš web-preglednik će vas odvesti na početnu stranicu Instagrama, gdje možete vidjeti najnovije objave ljudi koje pratite.

Potrebno je kliknuti na ikonu svog profila u gornjem desnom kutu. Odaberite s padajućeg izbornika Postaviti gdje ćete izravno pristupiti stranici za uređivanje svog Instagram profila.

Također, ako ste na stranici svog profila, kliknite gumb Uredi profil koji će vas odvesti na identičnu adresu.

Na dnu otvorenog prozora možete pronaći ispisano plavim slovima Privremeno onemogući moj račun. Morate kliknuti na taj tekst da biste pristupili odgovarajućem prozoru.

Kako biste uspješno deaktivirali svoj račun, potrebno je iz padajućeg izbornika odabrati razlog deaktivacije profila, u za to predviđeno polje unijeti lozinku i na kraju pritisnuti tipku Privremeno onemogućite profil.

Privremeno deaktiviranje Instagrama na mobilnom telefonu

trajno brisanje instagram računa
Kako privremeno deaktivirati Instagram

Upute za privremenu deaktivaciju

Pristupite svom Instagram računu iz web preglednika koji koristite na telefonu. To ćete učiniti tako da kliknete na preglednik (npr. Google Chrome), upišete web adresu www.instagram.com.

Zatim ćete se prijaviti koristeći svoje korisničko ime i lozinku. Ako vas preglednik automatski šalje na aplikaciju Instagram, možda ćete morati privremeno deinstalirati aplikaciju. Jer, nažalost, deaktivacija i brisanje računa putem aplikacije još nije omogućeno.

Na početnoj stranici Instagrama, gdje možete vidjeti najnovije objave osoba koje pratite, potrebno je kliknuti na ikonu svog profila u donjem desnom kutu.

Ispod naziva vašeg Instagram profila nalazi se gumb Uredi profilkoju treba pritisnuti za pristup postavkama vašeg profila.

Na dnu novog prozora nalazi se gumb Privremeno onemogući moj račungdje otvaramo prozor za deaktivaciju računa.

Kako biste uspješno deaktivirali svoj račun, potrebno je iz padajućeg izbornika odabrati razlog deaktivacije profila, u za to predviđeno polje unijeti lozinku i na kraju pritisnuti tipku Privremeno onemogućite profil.

Kako izbrisati Instagram trajno

Brisanje Instagram računa, za razliku od njegovog privremenog deaktiviranja, može se učiniti pomoću Instagram mobilne aplikacije.

Još jednom treba napomenuti da će nakon brisanja vašeg Instagram računa biti izbrisani svi vaši podaci, nitko vas neće moći pronaći na Instagramu i neće moći pristupiti sadržaju koji ste podijelili.

Nakon brisanja profil se ne može vratiti. Dakle, ako ste odlučili izbrisati račun, dobro razmislite prije nego što kliknete gumb za brisanje.

Upute kako izbrisati Instagram

Pokrenite Instagram aplikaciju na svom mobilnom uređaju i kliknite na ikonu svog profila u donjem desnom kutu.

Kliknite na “tri vodoravne crte” u gornjem desnom kutu i odaberite opciju iz padajućeg izbornika postavke.

U prozoru koji se otvori kliknite na opciju Pomozitea zatim u novom prozoru na Centar za pomoć.

Web preglednik će otvoriti stranicu na koju će vas odvesti Centar za pomoć i tamo trebate odabrati opciju Upravljanje računom.

Nova stranica na koju nas vodi Upravljanje računom nudi nam više opcija u vezi s našim profilom. U našem slučaju potrebno je odabrati opciju Brisanje računa.

Od ponuđenih treba odabrati naslov „Kako izbrisati Instagram nalog?“ i kliknuti na tekst ispisan plavim slovima „Izbriši nalog“.

Ako postoji više registriranih računa na Instagram aplikaciji, bit ćete upitani koji račun želite izbrisati, tj. trajno deaktivirati. Odaberite račun koji želite izbrisati.

Aplikacija Instagram će vas pitati želite li spremiti podatke Instagram računa koji želite izbrisati. Ako želite izbrisati podatke, kliknite na opciju “Spremi podatke”, u suprotnom kliknite na opciju “Ne sada”.

Kako biste uspješno izbrisali svoj Instagram račun, potrebno je iz padajućeg izbornika odabrati razlog za brisanje profila.

Zatim morate unijeti lozinku profila, koja se pojavljuje kada navedete razlog. Nakon toga pritisnite tipku Trajno izbriši moj račun.

Vraćanje privremeno deaktiviranog Instagram profila

kako privremeno deaktivirati instagram
Kako privremeno deaktivirati Instagram

Kako biste aktivirali svoj Instagram profil, dovoljno je ponovno se prijaviti sa svojim korisničkim imenom i lozinkom za odgovarajući profil.

Ukoliko se predomislite i želite ponovno privremeno deaktivirati svoj profil, to je moguće učiniti nekoliko sati kasnije tijekom istog dana.

Treba naglasiti da se ovaj postupak može izvoditi jednom tjedno, tj. aktivacija profila nakon deaktivacije moguća je samo jednom tjedno.

Zaključak

Društvena mreža Instagram sastavni je dio života modernog čovjeka te kao takva oduzima određeno vrijeme tijekom dana.

Ako primijetite da vam Instagram oduzima previše vremena ili se iz nekog razloga morate distancirati od društvenih mreža, možete birati između dvije opcije.

Ako niste sigurni da želite zauvijek nestati s Instagrama, pravi izbor može biti privremena deaktivacija, pri čemu Instagram sprema vaše informacije i podatke koje ste podijelili na Instagramu, ali je onemogućen pristup vašem profilu drugim korisnicima Instagrama.

Ako želite odvojiti svoj privatni život i stvarnost od virtualnog svijeta, a smatrate da vam Instagram ne donosi nikakvu korist u odnosu na izgubljeno vrijeme, možete izbrisati svoj profil kao i sve informacije i podatke koje ste pohranili na profil.

kakolako.info

Objavi oglas za posao

Možda vas zanima

Drugi upravo čitaju