back to top

Želite li znati kako promijeniti lozinku za Gmail? Došli ste na pravo mjesto, evo kratkog i jednostavnog vodiča (korak po korak).

Svatko tko ima Android telefon također ima Gmail račun povezan sa svojim pametnim telefonom.

S vremena na vrijeme, radi sigurnosti podataka i sigurnosti samog računa morate redovito mijenjati svoje lozinke, ovo se pravilo ne odnosi samo na Gmail račun već i na sve aplikacije koje štitite lozinkama.

Čak i ako se radi o jednom od najpopularnijih e-mail servisa na svijetu, s preko 1,5 milijardi aktivnih korisnika u 2019. godini, to ne znači da svi korisnici moraju znati napraviti najrazličitije postavke i promjene na servisu, barem je tako bilo čak i one najjednostavnije poput promjene lozinke.

Uvijek imajte na umu da je ovo jako važno kako biste zaštitili svoj račun od zlonamjernih ljudi i programa.

Kako promijeniti lozinku za Gmail

Prijavite se na svoj Google račun

Google može biti najpoznatiji kao internet preglednikali uz ovu vlastitu opciju Google Corporation nudi mnogo različitih usluga s kojima si možete olakšati život. Rekli smo da preko 1,5 milijardi korisnika ima aktivan Google račun, a velika je vjerojatnost da ste i vi jedan od njih.

Dugogodišnji korisnici s vremenom povezuju svoj račun s mnogim aplikacijama, koriste uslugu e-pošte, elektronički kalendar, društvene mreže itd. Ako je vaš Google račun ugrožen, riskirate gubitak i svih ostalih povezanih računa i mnogo važnih podataka, stoga je važno razmišljati o sigurnosti.

U slučaju da do sada niste promijenili lozinku, evo prilike da s nama prođete kroz ovaj vrlo jednostavan postupak.

Idite na stranicu svog Google računa (www.google.com) i kliknite plavi gumb za prijavu u gornjem desnom kutu. Unesite podatke za prijavu. Ako ste već prijavljeni na svoj račun, zanemarite ovaj korak.

Slika broj 1

Kada ste prijavljeni na svoj Google račun u gornjem desnom kutu (kao na slici broj 1) pronaći ćete krug na koji morate kliknuti da biste otvorili nove opcije.

Otvorite sigurnosne postavke

Na slici ispod (Slika broj 2) postoji gumb za upravljanje Google računom, može se dogoditi da je više računa dodano kroz jedan preglednik (Chrome, Mozilla), a vi odaberete onaj na kojem želite promijeniti lozinku.

upravljanje google računom
Slika broj 2

Pritisnite gumb Upravljajte svojim Google računom (Upravljanje Google računom) i prikazat će vam se niz opcija. Pomičite se prema dolje dok ne pronađete odjeljak s naslovom Sigurnost (Sigurnost), kao što je prikazano na slika broj 3.

sigurnost google računa
Slika broj 3

Promijenite lozinku

Pronađite odjeljak pod nazivom Lozinka. Kada kliknete na opciju Lozinka (slika broj 4), sustav će od vas tražiti da se ponovno prijavite kako biste potvrdili svoj identitet. Sustav vas zatim šalje na stranicu za promjenu lozinke.

lozinka google
Slika broj 4

Primit ćete obavijest sljedećeg sadržaja: “Odaberite jaku lozinku i nemojte je ponovno koristiti za druge račune. Ako promijenite lozinku, bit ćete odjavljeni sa svih svojih uređaja, uključujući telefon.

” Ovo doslovno znači da hoćeš morate unijeti novu lozinku (onu koju odaberete na kraju ovog postupka) na svim svojim uređajima koji su prijavljeni s vašim Google računom.

Zatim će se od vas tražiti da unesete novu lozinku, kao i da je potvrdite u polju ispod (slika broj 5). Unesite dovoljno jaku lozinku koja će sadržavati kombinacija brojeva, velikih i malih slova i posebnih znakova (primjer posebnih znakova: */-+! ?).

promijeni lozinku google
Slika broj 5

Nakon što potvrdite svoju lozinku, promjena je dovršena i vaš račun je siguran. Ovo je također dobro vrijeme da još jednom provjerite detalje o drugim računima, kao što su potvrda u dva koraka i metode oporavka.

Nadamo se da vam je sada sve jasno i da smo uspješno odgovorili na pitanje “Kako promijeniti lozinku za Gmail račun na računalu”, ako još uvijek imate nedoumica, pronašli smo i video koji prikazuje ovaj postupak:

Promijenite lozinku pomoću aplikacije Gmail za Android

Ako svojoj e-pošti pristupate putem Android uređaja, tableta ili pametnog telefona, način promjene lozinke je malo drugačiji, ali ne puno kompliciraniji.

Otvorite aplikaciju Gmail i kliknite ikonu izbornika (tri vodoravne crte) u gornjem lijevom kutu zaslona. Zatim na dnu izbornika odaberite postavke, a zatim odaberite račun koji želite promijeniti.

Kliknite na Upravljajte svojim Google računom (Upravljajte svojim Google računom). Otvara se prozor postavki računa. Kliknite na Izbornik (tri vodoravne crtice) koja se nalazi u donjem desnom kutu, a zatim Sigurnost.

Kliknite na odjeljak Lozinka i unesite svoju trenutnu lozinku. Zatim unesite novu lozinku u skladu sa sustavom opisanim u trećem koraku, potvrđivanjem lozinke ovaj jednostavan postupak se završava.

Nadamo se da vam je sada sve jasno i da smo uspješno odgovorili na pitanje “Kako promijeniti lozinku za Gmail na Android uređajima”, ako još uvijek imate nedoumica, pronašli smo video koji detaljno opisuje ovaj postupak:

kakolako.info

Objavi oglas za posao

Možda vas zanima

Drugi upravo čitaju