back to top

Softver, društvene mreže i gadgeti koji su iz korijena promijenili ljudske živote

Moderno doba karakterizira ga ubrzan tempo života koji su razni softveri, društvene mreže i gadgeti dodatno ubrzali, ali ipak olakšali svakodnevne aktivnosti.

Neki od njih su za zabavu, neki za informacije, a neki su tu da jednostavno odgovore na zahtjeve ljudi za olakšavanjem raznih radnji i procesa.

Međutim, u moru mnogih softver, aparati i uređaji, neki su posebno intenzivno djelovali na ljudski život.

Istražili smo što su softver, društvene mreže i gadgeti koje su iz korijena mijenjale živote ljudi, pa ćemo vam neke od njih predstaviti u nastavku teksta.

Softver, društvene mreže i gadgeti koji su iz korijena promijenili ljudske živote

Utjecaj softvera na turizam

Softveri (od sistemskih operacijskih sustava do aplikacijskih programa) koji su u pozadini mnogih primjena i stranice, određujući način njihova funkcioniranja uvelike su utjecali na promjene u životima ljudi.

Softveri su utjecali na sva područja i polja ljudskog života, pa su tako imali poseban utjecaj i na nišu putovatito je turizam.

Od Google karte-a, koji danas svima pametnim telefonom može pokazati put kretanja do željenog cilja, a zbog kojeg su karte u papirnatom obliku otišle u zaborav, putem TripAdvisor-i s kojim vas vodič neće iznevjeriti na vašem putovanju, sve do Što ima– i ili Viber koji omogućuju besplatnu komunikaciju čak iu roamingu (s internetskom vezom) – svijet putovanja značajno se promijenio zahvaljujući velikom izboru softvera, web stranica i aplikacija.

Naravno, ovo nije sve – pomoći će vam stranica za avio karte pronaći najbolju zrakoplovnu kartu u najkraćem mogućem roku, a u potpunosti besplatno i jednostavno Google traži može vas naučiti svaki detalj o određenoj destinaciji jer ih sve generira na jednom mjestu.

Jednostavne i brze rezervacije

Uz korisne aplikacije možete rezervirati mjesto za provod u inozemstvu ili kod kuće.

Uz pomoć korisnih aplikacija i web stranica to je značajno olakšano.

Naravno, ove aplikacije i stranice ne koriste samo turisti, već svi koji žele doživjeti čari divljeg noćnog izlaska, ili uživa u ugodnom ambijentu restorana.

Većina restorana, kafića i klubova uvela je i mjesto za online rezervacije na svojim web stranicama, što svakako olakšava proces rezervacije, ali i svakodnevni život ljudi.

softver, društvene mreže i gadgeti koji su iz korijena promijenili ljudske živote
Softver, društvene mreže i gadgeti koji su iz korijena promijenili ljudske živote

Besplatna multimedijska komunikacija na daljinu

Dok su neki pristaše teorije kako su tehnologija i društvene mreže doprinijele su otuđenju ljudi, drugi ih obožavaju jer misle suprotno – uz tehnologiju i mreže možete uživo vidjeti i čuti osobu koja je na drugom kraju svijeta.

Najpoznatije i najkorištenije u tu svrhu su svakako Facebook i Instagrama popularne su i aplikacije koje služe samo za razmjenu poruka (npr. Što imaSkype Viber).

Važno mjesto ovdje zauzimaju e-poštakoju sve manje koristimo za ležernu komunikaciju, ali i dalje ostaje izvrsna i popularna platforma za poslovnu komunikaciju.

Ne samo da svaka od ovih aplikacija omogućuje potpuno besplatno slanje poruka – i pismeno i usmeno, ali i slikovno (multimedijalno), sve to već radi u stvarnom vremenu.

Neograničena zabava sa zabavnim aplikacijama i stranicama

Drugi važan i bitan element ljudskog života svakako je ono staro, dobro – Zabava!

Od slušanja pjesama po želji na online platformama (Youtube, SoundCloud…), gledanja smiješnih klipova s ​​mačkama, tutorijala i recenzija na 101 temu – Internet je postao neiscrpan izvor najbolje zabave.

Softver je omogućio da naši uređaji pronađu i stalno nam budu dostupni razne igre, ali i kulturne, zabavne sadržaje.

softver, društvene mreže i gadgeti koji su iz korijena promijenili ljudske živote
Softver, društvene mreže i gadgeti koji su iz korijena promijenili ljudske živote

Sajtovi i aplikacije za gledanje filmova i serija (Netflix, HBO…), zatim one čija je glavna funkcija obrada fotografija (Photoshop, Snapseed…), te čitavo blago online knjiga, podcastova ili aplikacija za crtanje, dizajn i obradu sadržaja – tehnologija je doista unijela u ljudski život bezgranična zabava tijekom slobodnog vremena.

Osim navedenih područja ljudskog života, softver, društvene mreže i gadgeti imali su veliki utjecaj na poslovanje, ekonomiju, ali i znanje – u polju razmjena informacija općenito.

S obzirom na to da brzina razvoja tehnologije nikada nije bila veća nego u ovom trenutku, ne možemo ni zamisliti kako će ona utjecati, olakšavati i ubrzavati ljudski život.

Preporučujemo da pročitate:

Objavi oglas za posao

Možda vas zanima

Drugi upravo čitaju