back to top

Kako instalirati Viber na android telefon

Postoji nekoliko VoIP aplikacija (VoIP je kratica za internetsku telefoniju) za Android koje vam omogućuju upućivanje besplatnih poziva putem internetske veze, bilo korištenjem Wi-Fi veze ili podataka.

Danas ćemo se pozabaviti instalacijom ove univerzalno popularne aplikacije i odgovoriti na Vaše pitanje: “Kako instalirati Viber na Android telefon?”

Jedna od najpopularnijih VoIP aplikacija je dobro poznati Viber. Viber aplikacija ne zahtijeva korisničko ime i lozinku.

Koristi vaš broj mobilnog telefona i integrira ga u vaš popis kontakata. Uz Viber jednostavno je postaviti i upućivati ​​pozive.

Viber aplikacija bila je vezana uz iPhone 2. Lansirana je u prosincu 2010. godine, s namjerom da konkuriše tada neprikosnovenom Skypeu.

Prva verzija prilagođena Android platformama pojavila se u svibnju 2011. s ograničenim uzorkom od 50.000 korisnika, a konačno je objavljena i neograničena verzija 19. srpnja 2012.

Kako instalirati Viber na android telefon

Što vam je potrebno za instaliranje aplikacije Viber

Viber zahtijeva kompatibilan i sistemski podržan mobilni telefon, tablet ili drugi uređaj s Android platformom.

Većina Android uređaja je kompatibilna, ujedno i najbrojniji na popisu podržanih modela.

To je zato što je Android otvoreni operativni sustav u smislu integracije hardvera i razvoja softvera.

Viber također zahtijeva Wi-Fi ili mobilnu mrežnu vezu (Prijenos podataka).

S aplikacijom Viber možete telefonirati putem Wi-Fi mreže, kada ste kod kuće i u uredu, kao i putem mobilnih podataka za pozive u pokretu.

UPOZORENJE: Ako imate ograničen broj megabajta za korištenje unutar paketa, može vam se dodatno naplatiti svaki MB podataka koji koristite za pozive i poruke. Pa budi oprezan.

kako instalirati viber na android telefon
Kako instalirati viber na android telefon

Kako instalirati viber na android telefon?

Kako biste instalirali Viber aplikaciju na Android telefon ili bilo koji Android uređaj, slijedite upute u nastavku:

Preduvjet za instaliranje Viber aplikacije je otvoren Google račun, to je bitno zbog pristupa Google Play Storeu. Ako ste to već učinili, možete pristupiti instalaciji.

kako instalirati viber
  1. Korak: Na svom Android uređaju otvorite Trgovina Google Play i onda traži Viber za otvaranje stranice Viber aplikacije.
  2. Korak: Dodirni to Instalirati za automatsko preuzimanje i instaliranje aplikacije.
  3. Korak: Dodirnite opciju Otvoren.
  4. Korak: Na zaslonu dobrodošlice koji sadrži značajke aplikacije dodirnite opciju Nastavizatim unesite broj svog mobilnog telefona.
  5. Korak: Viber automatski otkriva vašu lokaciju i pozivni broj. Ako lokacija nije točna, odaberite točnu lokaciju.
  6. Korak: Kada se od vas zatraži da dopustite Viberu pristup vašem popisu kontakata, prihvatite ili odbijte dopuštenje ovisno o vašim potrebama.
  7. Korak: Viber će Vam poslati aktivacijski kod u SMS poruci kao potvrdu da ste vlasnik navedenog telefonskog broja. Unesite četveroznamenkasti kod (ili će telefon to učiniti automatski) i možete početi zvati svoje prijatelje.

Iskoristite Viber na najbolji način

Da biste mogli upućivati ​​pozive, trebat će vam popis prijatelja. Ne možete upućivati ​​Viber pozive niti slati Viber poruke osobama koje ne koriste Viber.

Uštedjet ćete novac koristeći Viber ako imate mnogo kontakata koje često zovete (kao što su obitelj, prijatelji i kolege) koji koriste pametne telefone.

Zamolite ih da instaliraju Viber ako već nisu i razgovori s njima bit će potpuno besplatni, pogotovo ako ih upućujete putem Wi-Fi hotspota.

Također možete organizirati grupe za razmjenu poruka, slika, stickera ili Viber aplikaciju pretvoriti u alat za poslovnu suradnju.

Viber je posebno zanimljiv za razgovore s inozemstvom, na taj način možete svesti troškove komunikacije na minimum, bilo da se radi o poslovnoj komunikaciji ili možda o nekoj ljubavi na daljinu.

Postupak instalacije je iznimno jednostavan, ali smo svejedno morali proći gore navedene korake.

Drago nam je ako smo Vam uspjeli pomoći oko instalacije i odgovoriti na pitanje “Kako instalirati Viber na Android telefon”. ugodan dan.

Informacije o bonusu

Ako iz bilo kojeg razloga nemate pristup Google Play trgovini, slijedite priložene video upute koje će vam pomoći da prebrodite ovu poteškoću. 

Preporuka:

Objavi oglas za posao

Možda vas zanima

Drugi upravo čitaju