back to top

Najbolji program za vraćanje izbrisanih poruka sa WhatsApp aplikacije

Jeste li slučajno obrisali WhatsApp poruku koju niste namjeravali? Svi smo bili u toj situaciji.

Malo je stvari frustrirajućih kao što je gubitak WhatsApp povijesti razgovora – a kad koristite WhatsApp Business za poslovnu komunikaciju, to može biti još ozbiljniji problem.

Od važnih kontakt informacija do vrijednih uvida u klijente, gubitak WhatsApp razgovora može značiti katastrofu za vašu poslovnu strategiju i svakodnevno funkcioniranje komunikacija.

Sigurno se pitate, postoji li program za vraćanje izbrisanih poruka sa WhatsApp-a? Imamo rješenje. I to više njih.

Ako ste slučajno izbrisali WhatsApp poruke, prvo provjerite imate li Google Drive ili iCloud sigurnosne kopije. Na iPhoneu idite na Postavke, zatim Razgovori, pa Sigurnosna kopija razgovora i provjerite kada je zadnja iCloud sigurnosna kopija napravljena.

Na Android uređaju, osigurajte da ste prijavljeni na isti Google račun i broj koji koristite za WhatsApp i provjerite postoji li Google Drive sigurnosna kopija. No, polako, idemo redom.

najbolji program za vraćanje izbrisanih poruka sa whatsapp aplikacije
Najbolji program za vraćanje izbrisanih poruka sa WhatsApp aplikacije

Kako vratiti izbrisane WhatsApp poruke

Ako niste zaboravili napraviti sigurnosne kopije, postupak je zapravo vrlo jednostavan!

Kako vratiti izbrisane WhatsApp poruke na Androidu

Prvo, provjerite imate li postojeću sigurnosnu kopiju na Google računu:

 1. Otvorite aplikaciju Google Drive i prijavite se na svoj Google račun.
 2. Odaberite Izbornik, zatim Sigurnosne kopije.
 3. Ako čuvate WhatsApp sigurnosne kopije na Google računu, one će se pojaviti na ovom popisu. Spremni ste za vraćanje!

Da biste vratili iz Google računa sigurnosnu kopiju:

 1. Deinstalirajte i ponovno instalirajte WhatsApp na svom uređaju.
 2. Kada se to zatraži tijekom ovog postupka, odaberite Vrati. Nemojte pritisnuti preskoči jer ćete inače instalirati WhatsApp bez korištenja sigurnosne kopije!

Napomena: Sigurnost vašeg Google računa je vrlo bitna, stoga je potrebno povremeno mijenjati lozinku od svojeg Google računa.

Za to smo već pisali članak na temu kako promijeniti lozinku za Gmail pa je dobro i to pročitati. 

Kako vratiti izbrisane WhatsApp poruke na webu ili desktopu

Ovo ne možete učiniti putem weba ili desktopa jer su te aplikacije funkcionalna proširenja verzije na vašem telefonu, pa pređite na svoj mobilni uređaj i tamo obavite vraćanje.

Što ako niste napravili sigurnosnu kopiju na iCloudu ili Google Driveu?

Ako ste trajno izbrisali poruke bez sigurnosne kopije, srećom, postoji nekoliko metoda za povrat izgubljenih WhatsApp poruka.

Možete pristupiti povijesti lokalnih sigurnosnih kopija na Android uređaju ili koristiti aplikaciju treće strane (program za vraćanje izbrisanih poruka sa WhatsApp-a), kao što su EaseUS MobiSaver, iMyFone D-Back, ili Dr.Fone, za povrat vaših izgubljenih WhatsApp podataka.

najbolji program za vraćanje izbrisanih poruka sa whatsapp aplikacije
Najbolji program za vraćanje izbrisanih poruka sa WhatsApp aplikacije

Kako vratiti WhatsApp poruke bez sigurnosne kopije na Androidu

Android uređaji uključuju povijest lokalnih sigurnosnih kopija koja se redovito ažurira. Da biste je koristili za vraćanje podataka, dovršite sljedeće korake:

 1. Pronađite WhatsApp direktorij na pregledniku datoteka svog Android uređaja i odaberite “Baza podataka.”
 2. Odaberite WhatsApp sigurnosnu kopiju koju želite vratiti.
 3. Deinstalirajte i ponovno instalirajte WhatsApp aplikaciju na svom uređaju.
 4. Potvrdite svoj broj telefona.
 5. WhatsApp će provjeriti postoje li sigurnosne kopije na vašem uređaju.
 6. Odaberite Vrati za povrat izgubljenih poruka.

Kako vratiti WhatsApp poruke bez sigurnosne kopije na iPhoneu

iPhone uređaji ne održavaju lokalnu bazu sigurnosnih kopija kao Android telefoni, pa morate koristiti alat treće strane. Srećom, na tržištu postoje brojni alati za povrat podataka koji vraćaju izbrisane WhatsApp podatke bez sigurnosne kopije.

Program za vraćanje izbrisanih poruka sa WhatsApp-a

 • EaseUS MobiSaver EaseUS MobiSaver je posebno dizajniran za pomoć u vraćanju podataka kao što su WhatsApp poruke i mediji. Da, to je  program za vraćanje izbrisanih poruka sa WhatsApp aplikacije. Uz poruke, možete vratiti medije kao što su fotografije, videozapisi, kontakti, glasovne bilješke i povijest razgovora. Aplikacija je kompatibilna s Windows i Mac računalima i dizajnirana je da bude sigurna i zaštićena.
 • iMyFone D-Back iMyFone nudi cjelovito rješenje za povrat podataka koje pomaže u vraćanju poruka i medija iz aplikacija kao što je WhatsApp. Softver može brzo i jednostavno vratiti vaše podatke s iOS i Android uređaja bez sigurnosnih kopija.
 • Dr.Fone Dr.Fone nudi niz alata za vaše mobilne potrebe, od prijenosa WhatsApp poruka i upravljanja lozinkama do povrata podataka. Specijalizirano rješenje omogućuje vam selektivno vraćanje podataka s prilagođenim softverom za iOS i Android uređaje.

Kako izbrisati poruke na WhatsAppu?

Na WhatsAppu možete birati između brisanja poruka iz vlastite povijesti razgovora ili zahtijevati da se poruke izbrišu iz povijesti razgovora svih sudionika.

WhatsApp – Kako izbrisati poruke za sve

Koristite ovu metodu za brisanje poruka koje ste poslali greškom u pojedinačni ili grupni razgovor. Ako ste administrator grupnog razgovora, možete izbrisati poruke koje su poslali drugi sudionici grupe.

 1. Otvorite WhatsApp aplikaciju.
 2. Otvorite razgovor i pronađite poruku koju želite izbrisati.
 3. Dodirnite i držite poruku.
 4. Odaberite Izbriši, zatim Izbriši za sve.
najbolji program za vraćanje izbrisanih poruka sa whatsapp aplikacije
Najbolji program za vraćanje izbrisanih poruka sa WhatsApp aplikacije

Što napraviti prije brisanja WhatsApp poruka?

Prije nego što se posvetite brisanju poruka, postavite si nekoliko pitanja kako biste odlučili hoćete li pritisnuti taj gumb za brisanje:

 • Je li moguće da ćete trebati ove poruke u budućnosti?
 • Ako je poruka poslana slučajno, je li bolje objasniti grešku nego riskirati djelomično brisanje za neke sudionike grupe? Može biti sumnjivo.
 • Koji će biti najmanje zbunjujući način za upravljanje ovom situacijom za klijente ili korisnike?

Kako mogu odvojiti poslovne WhatsApp poruke od privatnih?

Dobra vijest je da možete instalirati i WhatsApp Business i WhatsApp Messenger na isti telefon.

Loša vijest je da ne možete koristiti isti broj za verifikaciju dvaju WhatsApp računa, pa ćete trebati drugi virtualni broj telefona za verifikaciju WhatsApp Business aplikacije.

Kako ovaj članak nije na temu generiranja virtualnih brojeva koje možete koristiti i  za svoj WhatsApp Business, o toj temi ćemo se baviti u nekoj drugoj prilici.

Ovdje smo naučili kako pronaći program za vraćanje izbrisanih poruka sa WhatsApp aplikacije, i to smo pokrili u članku koji ste do sada pročitali.

najbolji program za vraćanje izbrisanih poruka sa whatsapp aplikacije
Najbolji program za vraćanje izbrisanih poruka sa WhatsApp aplikacije

Zaključak – postoji program za vraćanje poruka sa WhatsApp aplikacije

Gubitak WhatsApp poruka može biti izuzetno frustrirajući, posebno kada je riječ o važnim poslovnim informacijama.

Srećom, postoje različiti načini za vraćanje izgubljenih poruka, bilo putem sigurnosnih kopija na Google Driveu ili iCloudu, ili korištenjem lokalnih sigurnosnih kopija na Android uređajima.

U slučaju da nemate sigurnosne kopije, alati treće strane kao što su EaseUS MobiSaver, iMyFone D-Back i Dr.Fone mogu pomoći u vraćanju izgubljenih podataka.

Za optimalno upravljanje WhatsApp porukama, važno je redovito praviti sigurnosne kopije i pažljivo koristiti opcije brisanja poruka.

Također, razdvajanje poslovnih i privatnih poruka pomoću WhatsApp Business aplikacije može značajno poboljšati vašu organizaciju i produktivnost.

Korištenjem rješenja poput YourBusinessNumber, možete jednostavno generirati novi broj za WhatsApp Business, omogućujući vam da odvojite poslovnu komunikaciju od privatne, što doprinosi boljoj ravnoteži između posla i privatnog života.

Preporučujemo da pročitate:

Objavi oglas za posao

Možda vas zanima

Drugi upravo čitaju