back to top

Zabavne ljetne aktivnosti u vašem dvorištu

Je li vam ikada ponestalo ideja kako kvalitetno provesti vrijeme s obitelji na otvorenom? Ako je odgovor potvrdan, imamo rješenje za vas.

Vaše dvorište i nekoliko rekvizita sve su što trebate za zabavne ljetne aktivnosti.

Obiteljima s djecom posebno je teško smisliti nešto novo i jedinstveno čime će zaokupiti njihovu pažnju.

Nažalost, djeci sve brzo dosadi, pa je dobar popis aktivnosti uvijek od velike pomoći.

Ako nemate djecu, sve ove aktivnosti na otvorenom pomoći će vama i vašem partneru da kvalitetno provedete vrijeme zajedno.

Mogućnosti je mnogo, a vi odaberite ono što vam se najviše sviđa. Ponekad je dovoljna zabava vrtna crijeva i mašte. Za toplog ljetnog dana brčkanje vodom bit će pravi užitak uz puno smijeha.

Zabavne ljetne aktivnosti

Zabavne ljetne aktivnosti

Ovo su neki od naših prijedloga.

Koristite travnjak

Postoji bezbroj zabavnih aktivnosti koje možete raditi u svom dvorištu. Pretvorite igranje omiljenih društvenih igara u zabavan događaj koji ćete organizirati u svom dvorištu.

Igre poput Jenge su na primjer vrlo pogodni za to. Nabavite velike drvene elemente i zabava može početi.

Ovo je jednostavan DIY projekt koji će vas i vaše prijatelje držati vani cijelo poslijepodne. Djeca će sigurno biti oduševljena.

Igrajte Bubble Twister

Twister je igra koja vas može nasmijati do suza. Podlogu možete sami napraviti od pucketave folije.

Akrilne boje crtati krugove pomoću papirnatih tanjura. Ovo igru ​​čini još zabavnijom.

Twister je sjajna igra za djecu, ali zašto je ne biste i sami isprobali? To je savršen test da vidite funkcioniraju li vaši satovi joge. Probaj!

Skicirajte ptice i zatim ih nahranite

Primjećujete li ptice u svom dvorištu? Ako su redoviti posjetitelji vašeg dvorišta, uzmite papir i olovku i skicirajte različite vrste ptica.

Ovu aktivnost možete raditi i sa svojom djecom kako bi naučila imena ptica s kojima dijele dvorište.

Ako u vašem dvorištu nema ptica, privucite ih. Postavite hranilice za ptice i gledajte ih kako hrle u vaše dvorište.

ljetne aktivnosti
Zabavne ljetne aktivnosti

Zapalite roštilj

Za promjenu možete kuhati i u prirodi. Ako imate roštilj, ljeto je odličan način da cijelu obitelj izvedete vani, igrate se, kuhate i naravno jedete! Možete izdvojiti jedan dan vikenda kada ćete glumiti da ste na pikniku.

Dvorišni znak

Unesite zabavu u svoje dvorište i za to iskoristite ogradu. Iskoristite svaki kut. Objesite ogromnu ploču na svoju ogradu ili vrata, stavite kante s kredom i pustite mašti na volju.

Kamp

Postavite šator u svom dvorištu. Za to možete koristiti grane, štapove i malo platna. Ukrasite ga svjetlima, dodajte udobne deke i jastuke i ne zaboravite vrući kakao! Zaista lijep način da provedete romantičnu večer sa svojim partnerom.

Lov na bube

Pošaljite svoju djecu u lov na bube dok vi obavljate prijeko potrebne kućanske poslove. Ovo će ih sigurno zaokupiti neko vrijeme.

Napravite popis kukaca koje ste vidjeli u dvorištu i pošaljite ih u potragu. Mogu ih i slikati i napraviti album. Samo pazite da kasnije pustite bube van kako im kuća ne bi bila puna neželjenih posjetitelja.

Organizirajte piknik

Priredite piknik u svom dvorištu. Iznesite prostirku za piknik, napunite košaru malim sendvičima, grožđem i vodom i pozovite ukućane van.

Ako je vruć dan, pobrinite se da svi nose šešire za sunčanje i kremu za sunčanje.

Bojanje prirodnim bojama

Sakupite šareno cvijeće iz svog dvorišta i ostavite ga sa strane. Možete koristiti cvijeće za jedinstven umjetnički projekt.

Boje ovog cvijeća možete prenijeti na svileni materijal koji kasnije možete koristiti za mnoge stvari. Možete ga pretvoriti u komad odjeće, prekriti njime stol ili ga jednostavno objesiti na zid.

Izgradite kućicu na drvetu

Kućica na drvetu vrlo je zanimljiva i djeci i odraslima. No, svakako je primjereniji mlađima.

Pa ako ga već nemate, bacite se na posao. Ako ga već posjedujete, nadogradite ga.

zabavne ljetne aktivnosti

Razmislite o tome da mu dodate neke detalje, poput kante na užetu koja se može podizati i spuštati. Na taj način svojoj djeci možete poslati popodnevnu užinu.

Nenadmašni hula hoop

Preskočite već jednom sat aerobika koji radite na podu ispred TV-a i rekreirajte se vani. Uključite cijelu obitelj u ovu aktivnost u dvorištu.

Hula hoop je iznenađujuće izvrstan za trening! Puštajte glazbu, mičite bokovima i stvarajte razna natjecanja između vas i vaših mališana. Na primjer, tko se može najduže vrtjeti!

Ukrasite svoju ogradu klikerima i posudama

Ukrasite svoju dosadnu staru drvenu ogradu klikerima jarkih boja kako biste svom životnom prostoru dodali prijeko potreban sjaj!

Vjerojatno imate mnogo različitih klikera u nekim starim ladicama. Iskoristite ih za ogradu i boje će zablistati na suncu.

Također možete obojiti neke stare limenke i postaviti ih uz ogradu. Posadite svoje omiljeno cvijeće i gledajte kako boje zaista oživljavaju vaše dvorište.

Natjecanje u preprekama

Održavajte sebe i svoju obitelj u dobroj formi izgradnjom poligona s preprekama.

Osim što će biti zabavna, ova će aktivnost biti izvrsna i u sagorijevanju kalorija. Svatko može sudjelovati u ovoj igri.

Znate li da je ova igra nešto zbog čega će vaša djeca otići ranije u krevet i spavati kao bebe? Isprobaj!

Izaberite zabavne ljetne aktivnosti

Postoji toliko mnogo zabavnih načina da provedete vrijeme na otvorenom s obitelji, prijateljima ili partnerom.

Ako se ne osjećate dovoljno kreativno da sami nešto smislite, nadamo se da ste bili inspirirani nekim s našeg popisa zabavnih ljetnih aktivnosti.

Bez obzira radi li se o igricama, organiziranju slikanja ili istraživanju kukaca, važno je učinite dvorište sigurnim mjestom za svoju djecu.

Sigurni smo da među ovim prijedlozima postoji nešto što će vam se doista svidjeti.

Preporučujemo da pročitate:

Objavi oglas za posao

Možda vas zanima

Drugi upravo čitaju