back to top

Najbolji savjeti kako da očistite vaš automobil

Kako da očistite vaš automobil? Da očistite automobil, možete se odlučiti za jednostavno čišćenje karoserije i točkova, ili možete odabrati čišćenje unutrašnjosti i vanjske strane automobila.

Pre nego što počnete sa čišćenjem spoljašnjosti, provjerite da je karoserija vašeg automobila hladna i u hladu.

Za čišćenje karoserije i točkova vašeg automobila koristite posebno formulisana sredstva za čišćenje.

Za čišćenje unutrašnjosti uklonite podne prostirke i bacite smeće. Usisajte unutrašnjost. Završite čišćenje automobila upotrebom sredstva za čišćenje prozora za čišćenje vanjske strane i unutrašnjosti prozora.

Kako da očistite vaš automobil?

Priprema za pranje automobila

Parkirajte automobil u zasjenjenom području. Ako je karoserija vašeg automobila vruća od stajanja na suncu ili vožnje, pričekajte da se automobil ohladi prije čišćenja. To može potrajati 20 do 30 minuta.

Budući da toplina može ubrzati vrijeme sušenja sapuna i vode, pričekajte da se vaš automobil ohladi kako biste izbjegli mrlje od sapuna i vode.

Skupite potreban pribor. Pored automobila stavite dvije kante, sredstvo za čišćenje automobila, meku prirodnu spužvicu, sredstvo za čišćenje guma, meke ručnike i vosak za automobil. Ovi materijali potrebni su za čišćenje unutrašnjosti automobila.

Napunite dvije kante vodom. Jedna kanta koristit će se za namakanje krpe, dok će druga biti isprana krpom. Jedno od kanti napunite posebno formulisanim sredstvom za čišćenje automobila prema uputama.

Da očistite automobil nemojte koristiti deterdžent za pranje suđa ili sapun za ruke. Ova oštra sredstva za čišćenje u domaćinstvu mogu skinuti vosak vašeg automobila.

Pranje automobila

Isprati automobil crijevom. Prije nanošenja sapuna temeljito isperite cijelu površinu automobila. Rukama uklonite lišće, grančice i druge ostatke.

Postavite crijevo na postavku visokog pritiska za ispiranje prljavštine koje se teško uklanjaju. Međutim, pazite da pritisak nije previsok da ne biste uklonili vosak ili boju automobila.

Očistite od vrha automobila do dna. I radite na jednoj sekciji odjednom. Svakako svaki dio potpuno isperite vodom nakon što ga završite sa sapunom. To će spriječiti da se sapun osuši na vašem automobilu.

Očistite automobil u pravom kretanju prema gore i dolje. Ne čistite automobil kružnim pokretima, jer može ostaviti tragove.

Često isperite spužvu. Isperite je u drugoj posudi koja sadrži vodu nakon svake upotrebe. Ako spužva padne na zemlju, obavezno je isperite u vodi. Ako ne, ostaci spužve mogu ogrebati vaš automobil.

Ne dozvolite da se vaš automobil osuši. To može ostaviti trag čišćenja. Umjesto toga, upotrijebite mekani ručnik (sintetički ili prirodni) kako biste ga osušili.

kako da očistite vaš automobil?
Kako da očistite vaš automobil?

Čišćenje točkova

Napunite dvije kante vodom. Pomiješajte sredstvo za čišćenje u jednoj kanti. Izbjegavajte kaustična sredstva za čišćenje koja sadrže kiselinu, kao i sredstva za pranje posuđa. Ova sredstva mogu uništiti završnu obradu na točkovima.

Jedna kanta koristiće se za čišćenje, a druga će se koristiti za ispiranje spužve.

Natopite meku spužvu u otopini za čišćenje. Nakon što se spužva nekoliko minuta namočila, počnite s čišćenjem jednog točka, odozgo prema dolje. Za čišćenje malih pukotina koristite četkicu za zube.

Ako su vam točkovi jako uprljani, možda ćete morati prije čišćenja nanijeti sredstvo za podmazivanje.

Isperite i osušite točak. Jednom kada je vaš točak čist, temeljito ga isperite vodom dok se ne uklone sva prljavština i nečistoće. Zatim točak osušite mekom krpom.

kako da očistite vaš automobil?
Kako da očistite vaš automobil?

Čišćenje unutrašnjosti

Skinite podne prostirke. Istresite ih da uklonite prašinu, prljavštinu i nečistoće. Postavite ih na zemlju za kasnije usisavanje. Međutim, ako želite, možete ih odmah usisati. Do vas je.

Izvadite velike komade smeća. Rukama pokupite velike komade smeća poput papira, olovaka i drugih predmeta s poda. Stavite ove predmete u vreću za smeće. Nosite rukavice od lateksa.

Usisavajte odozgo prema dolje. Započnite od vrha sjedišta, instrumentne ploče i konzole prije nego što krenete pod. Usisavajte sjedala, tapacirane dijelove i dio za glavu. Koristite pričvršćivanje četke za usisavanje komponenti koje sadrže tvrdi vinil, plastiku i metal, poput armaturne ploče i konzole. Da biste očistili male pukotine i tijesna područja, upotrijebite dodatak za cijev.

Podesite sjedala prema naprijed da biste očistili teško dostupna mjesta ispod sjedišta.

Isprskajte sredstvo za čišćenje pjene na mrlje od tkanine. Utrljajte sredstvo za čišćenje mekom četkom. Pustite da se sredstvo osuši. Potom upotrijebite usisivač da biste ga uklonili prema uputama. Ako mrlja ostane, onda prskajte više sredstva za čišćenje na zahvaćeno područje i očistite ponovo dok ne nestane.

Ako su vaša sjedala kožna, onda za čišćenje sjedala upotrijebite sredstvo za čišćenje kože, kao i za ostale dijelove automobila koji sadrže kožu.

Upotrijebite auto maramice za čišćenje nadzorne ploče i konzole. Obavezno upotrijebite posebno formulirane maramice za automobile. Možete ih pronaći u lokalnoj auto trgovini.

Ako nemate auto maramice, možete koristiti sredstvo za čišćenje u domaćinstvu koje ne sadrži amonijak.

A prozori?

Prozore očistite sredstvom za čišćenje stakla. Bilo koji čistač stakla za domaćinstvo će to učiniti. Sredstvo za čišćenje nanesite na čist ručnik, a ne direktno na prozor. Zatim obrišite i iznutra i izvana prozora ravnim pokretom prema gore i dole.

Ponovno usisavanje automobila. Ovo će ukloniti sve prljavštine koje smo preskočili ili su nastali tokom procesa čišćenja. Temeljito protresite i usisajte prostirke za pod ako to već niste učinili.

Upotrijebite sprej za uklanjanje mirisa, kako biste uklonili sve preostale mirise čišćenja s vašeg automobila.

Preporučujemo da pročitate:

Objavi oglas za posao

Možda vas zanima

Drugi upravo čitaju