back to top

Kako trgovati bitcoinom? – korisni savjeti

Kako trgovati bitcoinom?

Kako trgovati bitcoinom? Vlasništvo nad bitcoinom malo znači ako ne pronađete odgovarajuće kanale za to kupnja i prodaja BTC valute, tj. Bitcoin trgovanje.

I naravno, sa svoje točke gledišta pretpostavljate da se tako ostvaruje prava zarada.

Međutim, kupnja i prodaja nosi brojne neizvjesnosti.

Rizik se krije kako u neiskustvu sudionika, neurednom poslovanju, tako iu velikoj razlici u provizijama za posredovanje u trgovini, pa je pitanje “kako trgovati bitcoinom?” opravdano.

Odgovor daje smjernice o tome preko kojeg brokera trgovati bitcoinima, je li peer-to-peer sastanak možda bolja opcija?

Znati tko ima dugogodišnje iskustvo i uspjeh u poslovanju je put do veće dobiti.

Nastavite čitati i zajedno s nama zavirite u svijet kupnje i prodaje digitalnih valuta kako biste bili sigurniji u svoje kanale trgovanja.

Kako trgovati bitcoinom? – savjeti

Trgovanje bitcoinima

Bitcoin je revolucija i svi žele biti dio nje. Zašto? BTC postoji od 2008. godine i iako su mu mnogi predviđali kolaps, on i dalje postoji, oscilira, ali se uvijek vraća na visoke vrijednosti.

Za 1 BTC treba izdvojiti preko 13.600 eura.

Srbija ne zaostaje za najnovijim trendovima u trgovini bitcoinima. Dakle, postoje posrednici koji imaju dugogodišnje iskustvo u kupoprodaji i opravdavaju povjerenje svojih klijenata.

Web stranice za kupnju i prodaju bitcoina

Ovo su jedan od najstariji posrednici u trgovanju kriptovalutama. Već više od 5 godina najuspješniji su na našem tržištu.

Razlog uspjeha leži u činjenici da su rade na stranim platformama koje su stabilnije i imaju vrhunsku internetsku zaštitu za račune klijenata.

Opće je poznato da su svako virtualno trgovanje, virtualni novčanici za kriptovalute kao i osobni podaci na internetu neprestano izloženi hakerskim napadima.

Ako aplikacija nije dovoljno osigurana, možete izgubiti sva sredstva i pristup njima jer je novčanik hakiran.

Domaće web stranice nude trgovinu putem paypala, western uniona, ria transfera, ali i kupoprodaja za dinare, devizno trgovanje i trgovanje uživo.

Izuzetno je važno da je dozvoljeno trgovanje i za dinare jer na taj način ne gubite dodatno na tečajnoj razlici.

Za svoje usluge trgovanja bitcoinima ovi brokeri uzimaju proviziju koja nije fiksna i ovisi o obujmu trgovanja, što može odgovarati samo klijentima.

kako trgovati bitcoinom?
Kako trgovati bitcoinom?

Mjenjačnice kriptovaluta

Mjenjačnice kriptovaluta su također jedni od pionira trgovanja digitalnim valutama u Srbiji i imaju veliko iskustvo.

Oni koji posluju dugi niz godina usavršili su svoj poslovni sustav pa su podaci o kupcima vjerojatno sigurniji nego s velikim brojem novootvorenih mjenjačnica.

To su posrednici koji također nemaju fiksnu proviziju a varira od toga jesu li korisnici registrirani, koliki je obujam prometa, koliko dugo ste korisnik njihovih usluga…

Mjenjačnica bitcoina nudi tečajnu listu, vi dajete nalog za kupnju i prodaju i burza trguje za vas.

Ovo je jedan od noviteta u bitcoin tradingu koji smo imali prvi na Balkanu. Sada Bankomati za kriptovalute postoje u svim većim gradovima.

I ovaj sustav ima prednosti i nedostataka. Prije svega to zahtijeva on fizički ide i kupuje i prodajea mnogi bankomati imaju različite sustave zaštite, pa ćete možda morati ostavite i svoje osobne podatke.

Također nije zgodno trgovati više puta tijekom dana jer bi to značilo svakodnevne posjete i gubljenje vremena.

I ako trgovanje bitcoinima to je, kupnja i prodaja nije kompliciranavažno je steći iskustvo u radu s bankomatom kako biste izbjegli greške za koje ćete sami biti krivi jer nema posrednika.

To je sustav direktne prodaje gdje se na web stranicama zakazuju sastanci između kupca i prodavatelja i oni izravno mijenjaju bitcoine.

Govorimo o najrizičnijem načinu trgovanja, ali on postoji od kada je uspostavljen sustav kriptovaluta.

Pojedinci mogu imati dugogodišnje iskustvo u sustavu izravne trgovine, pa znaju kako ga izbjeći zamke:

  • Ne biste trebali davati nikakve osobne podatke koji nisu potrebni
  • Sastanak treba biti na javnom mjestu
  • Za prijevoz ne koristite javni prijevoz jer vas nakon razmjene mogu “vrbovati” za krađu…

Svaki od ovih načina trgovanja Bitcoinima ima prednosti i nedostatke, nešto dobivate, a nešto gubite s njima.

kako trgovati bitcoinom?
Kako trgovati bitcoinom?

Kako pravilno odabrati metodu trgovanja?

Ne postoji univerzalni savjet. Rizik dolazi s trgovanjem Bitcoinom i to je nešto što svi vlasnici moraju znati. Ništa nije zajamčeno.

No, rizik se može minimizirati ako trgujete preko posrednika, zarada je manja zbog plaćanja provizije, ali ste vi kao vlasnik zaštićeniji na kripto burzi.

Za one koji trguju manjim iznosima, imaju iskustva ili vole rizik, sastanak “licem u lice” je dobar izbor, gdje se definitivno može zaraditi više za isti obujam trgovine, ali uz veći rizik.

Uvijek postoji Bitcoin bankomat kao način da povremeno zamijenite BTC za pravi novac ili obrnuto.

Ono što je bitno jeste da su sve ove opcije dostupne u Srbiji i rade već dugi niz godina, tako da ćete lako saznati koje su uspešnije u svom poslu.

Preporuka:

Objavi oglas za posao

Možda vas zanima

Drugi upravo čitaju