back to top

Izgledati atraktivno i privlačno počinje iznutra vas samih, ako se osjećate privlačno, drugi će primjetiti vaše samopouzdanje i smatrati vas privlačnim.

Postoje osnovne stvari koje možete učiniti da poboljšate svoj izgled, a da istovremeno budete zdravi, poput održavanja kondicije, svakodnevnog pranja lica i odabira odjeće koja pokazuje vaš stil.

Ispustite samouvjeravajuće vibracije tako što ćete se često smiješiti i pokazivati pozitivan govor tijela, a slobodno poboljšajte svoje karakteristike koristeći šminku ako želite.

Kako izgledati atraktivno?

Održavanje lične higijene

Svakodnevno perite lice za čistu kožu. Ovo je posebno važno ako ste se znojili ili nosite šminku.

Koristite sapun za lice, nježno ga utrljavajući na kožu prije nego što ga isperete hladnom vodom.

Isperite lice vodom ujutro nakon što se probudite i opet prije spavanja svake noći kako biste održali kožu čistom.

Koristite maramice za uklanjanje šminke kako biste se lakše riješili suvišne šminke.

Tuširajte se redovno kako biste bili svježi i čisti. Pokušajte se tuširati svaka 1-2 dana da biste se riješili bilo kakvog znoja ili prljavštine na vašoj koži.

Upotrijebite regenerator za kosu kako biste je učinili mekšom.

Perite zube dva puta dnevno. Tako će zubi izgledati zdravo, a istovremeno će zadržati dah svjež i čist. Četkajte dvije minute, ujutro i prije spavanja.

Ne zaboravite da nježno četkate jezik – tamo se može zaustaviti mnoštvo bakterija koje uzrokuju loš zadah. Zbog toga je važan izbor dobre paste za zube.

Upotrijebite sredstvo za ispiranje usta kako biste ubili i sve bakterije u ustima.

kako izgledati atraktivno?
Kako izgledati atraktivno?

Upotrijebite sredstvo za izbjeljivanje zubi kako biste uljepšali osmijeh. Ako kupujete sredstvo za izbjeljivanje zuba, pažljivo slijedite upute kako biste osigurali da ispravno djeluje.

Možda ćete trebati koristiti sredstvo za izbjeljivanje zuba nekoliko puta da biste postigli bijeli osmijeh kojem se nadate.

Očistite kosu kako ne bi bila zapetljana. Čak i ako ne planirate oblikovati kosu, važno je da je četkate kako biste je održali zdravom.

Odrežite nokte kako bi izgledali čisto. Kad ih odrežete, pokušajte zadržati trunku bijele boje duž nokta. Kad siječete nokte, pokušajte slijediti prirodnu krivulju svakog nokta, umjesto da ih izrežete ravno.

Redovno se brijajte kako biste uklonili dlačice, ako želite. Koristite kremu za brijanje da biste zaštitili kožu, kao i oštru britvicu.

Ako trebate brijati, savršeno vrijeme za to je dok ste pod tušem jer će vam se pore otvoriti. Izbjegavajte brijanje ako imate otvorenih posjekotina ili osipa.

Odabir odjeće i stilova kose

Izaberite odjeću prema vašem tijelu. Shvatanje vašeg tijela će vam pomoći da odredite koje vrste odjeće najbolje izgledaju na vama, sužavaće pretragu i činit će da vaše tijelo da izgleda najbolje moguće.

Odaberite odjeću zbog koje ćete se osjećati pouzdano. Oslobodite se bilo koje odjeće koja vam više ne odgovara i zamijenite ih novom u kojoj ćete se osjećati udobno.

Izbjegavajte odabir odjeće samo zato što mislite da je to u trendu – samo odaberite odjeću koju zaista volite.

Obucite se prikladno za tu priliku. Savršena odjeća za kasnonoćni koncert bit će drugačija od savršene odjeće za radni sastanak.

Obavezno odaberite odjeću ovisno o događaju ili aktivnosti, tako da izgledate i osjećate se najbolje.

Dodajte dodatke svojoj kosi da biste istakli svoj lični stil. To mogu biti stvari poput traka za glavu, traka ili čak šešira. Odaberite dodatke koji idu uz vašu odjeću i koji pokazuju vaš kreativni stil.

Nanošenje šminke

Odaberite temelj koji odgovara vašem tonu kože. U trgovini je veoma lahko odabrati temelj koji je prikladan za vašu kožu, jer mnoge trgovine imaju test boce koje možete koristiti da biste vidjeli da li temelj odgovara vašoj koži.

Nakon što pronađete pravu boju, nanesite je četkom ili spužvom pazeći da bude na lagano i ravnomjerno naneseno.

Pokrijte bilo kakve mrlje pomoću sredstva za korekciju prirodnog izgleda. Želite sakriti tragove ili pukotine na licu koje vam stvaraju probleme, ali ne želite nositi mnogo šminke onda koristite korektor.

Dolazi u mnogim oblicima, od tečnog do čvrstog, kao i u mnogo različitih nijansi.

Većina prikrivača dolazi s četkom za nanošenje ako je u tekućem obliku, dok se štapić za korekciju može nanijeti direktno na kožu.

kako izgledati atraktivno?
Kako izgledati atraktivno?

Izaberite sjaj ili ruž za usne kako biste dodali boju i sjaj usnama. Odaberite nijansu koja vam se sviđa i koja se dobro slaže sa vašim tonom kože, ravnomjerno je nanesite na usne.

Nanesite rumenilo kako biste svom licu dali malo boje.

Kako izgledati atraktivno? Samopouzdanje je ključ!

Smiješite se što je češće moguće. Osmijeh je jednostavan način da potpuno transformirate energiju koju odajete drugima. Dajući osmijeh, izgledat ćete pristupačnije i čak ćete se osjećati sretnijima. Pokušajte se češće smješkati kako biste pokazali da ste sigurni i prijateljski raspoloženi.

Vježbajte dobro držanje. Način na koji se nosite govori puno drugima o tome kako se osjećate, pa se potrudite da ulijevate povjerenje.

Izbegavajte da gledate u zemlju dok stojite ili hodate i držite glavu visoko. Ako sjedite, sjednite uspravo i opušteno.

Izbjegavajte da razmišljate negativno o sebi. Ako se neprestano brinete zbog svojih mana, to će se pokazati kako se predstavljate svijetu.

Pokušajte se fokusirati na aspekte sebe koje volite, bilo da je riječ o vašem izgledu ili vašoj ličnosti, i ostavite bilo kakve negativne osjećaje po strani

Provedite vrijeme vježbajući da se osjećate dobro i snažno. Pokušajte svaki dan provesti 30 minuta radeći neki oblik vježbanja, bilo da idete u teretanu, igrajući neki sport ili čak samo šetajući.

Ne samo da će vježbanje održavati vaše tijelo zdravim, već će se zbog endorfina osjećati sretnije i samouvjerenije.

Imajte smisla za humor. Sigurno da ne trebate stalno pričati viceve, ali izbjegavajte da sve stvari uzimate previše ozbiljno i pokušajte se malo osloboditi.

Preporučujemo da pročitate:

Objavi oglas za posao

Možda vas zanima

Drugi upravo čitaju