back to top

Ovo su najpopularniji pametni telefoni

Pametni telefoni iz godine u godinu značajno unapređuju, a odabir adekvatnog modela za većinu korisnika nije nimalo jednostavan pothvat. Tržište je postalo vrlo konkurentno i gotovo prezasićeno pa je sam izbor uređaja težak.

Većina korisnika nije u mogućnosti pratiti sve trendove iz IT svijeta, pa nije rijedak slučaj da satima bezuspješno pretražuju internet kako bi se odlučili za najkvalitetniji telefon.

Kako bismo vam olakšali izbor, sastavili smo kratki vodič kako ga pronaći najbolji mobilni telefoni koji će odgovarati vašim individualnim potrebama.

Na što treba obratiti pozornost pri kupnji novog telefona?

Nekoliko je čimbenika koji mogu utjecati na izbor mobilnog telefona. Cijena proizvoda obično igra odlučujuću ulogu, ali ne mora nužno biti i najvažniji kriterij. Ljudi vode računa o budžetu i pokušavaju proći što jeftinije, ali jeftinije nije uvijek bolje. Ulaganje u kvalitetniji uređaj koji će imati višenamjensku funkciju dugoročno se može dvostruko isplatiti.

Međutim, ako vam je cijena presudna, uvijek postoje načini da zaradite dodatni novac za kupnju uređaja koji želite. Mnogi servisi rade otkup neispravnih telefonaa to je sjajan način da se riješite svog starog, zaradite novac i uložite u kupnju novog telefona.

Evo naših smjernica pri odabiru telefona:

  • Fotoaparat – Kvaliteta fotografije ključna je ako je estetika vaš primarni fokus, a Appleovi proizvodi visoko su cijenjeni u ovoj kategoriji
  • Baterija – Ako često koristite nekoliko aplikacija u isto vrijeme ili ste skloni provoditi mnogo sati na društvenim mrežama, dugotrajna baterija je od temeljne važnosti. U ovom slučaju, Samsung uređaji su najbolje rješenje jer su poznati po dugom trajanju baterije.
  • Memorija – Posebno važna stavka ako imate online posao ili studirate i trebate dodatni prostor za pohranu podataka i dokumenata.
  • Procesor – brzina, optimizacija i funkcionalnost su vam od bitne važnosti ako planirate obavljati zahtjevnije radnje na telefonu, poput uređivanja videa ili fotografija
  • Operacijski sustav – odabir IOS ili Android sustava prema postavkama prikaza.

#1 Telefon Apple iPhone 13 i sve njegove verzije

Status “najpopularnijeg” imaju oni uređaji koji pružaju najbolje korisničko iskustvo, a ovaj model je definitivno zauzeo vodeću poziciju na tržištu. Novi iPhone 13 uvjerljivo vodi kategoriju najtraženiji telefonii s razlogom.

Iako mnogi korisnici ističu da nema drastične razlike u odnosu na prošlogodišnje Appleove modele, stručnjaci ističu da su uvedene suptilne razlike koje su značajno poboljšale pojedine performanse.

Kao jedan od glavnih noviteta, u sva četiri modela (tjPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Mini i iPhone Pro Max), prijavljen je poboljšani kapacitet baterije. Smatra se da energetska učinkovitost novog A15 Bionic čip znatno pridonio ovom činu, jer Apple proizvodi općenito nisu poznati po dugom trajanju baterije. Još jedna zanimljivost je mogućnost bežičnog punjenja iPhone Pro Max telefona za veću ekonomičnost.

ovo su najpopularniji pametni telefoni

U odnosu na iPhone 12, uočljive su razlike u dizajnu, ali i dimenzijama. Osim mini verzije, većina uređaja iz novijih serija je većih dimenzija. iPhone 13 je 0,3 cm deblji od svog prethodnog modela i nešto teži (teži 174 g). Mnogi su korisnici negativno doživjeli ove značajke jer smanjuju njegovu praktičnost u svakodnevnoj uporabi.

No, kao i uvijek, specifikacije vezane uz kameru nadmašile su očekivanja publike. Poboljšana je stabilizacija pomaka senzora glavne kamere, kao i osvjetljenje pri slabom osvjetljenju prilikom snimanja fotografija. Također, kamera ima novu zanimljivu značajku kino video funkcijakoji omogućuje automatsko zumiranje određenog objekta dok je pozadina ista.

#2 Google serija mobilnih telefona

Google je lansirao i svoje verzije mobitela koji su se našli na ovogodišnjoj listi najpopularnijih uređaja. Modeli Google Pixel 6 i 6 Pro predstavljeni su javnosti relativno nedavno iu roku od nekoliko mjeseci doživjeli su medijski procvat, što je vrlo teško postići u konkurenciji s Apple i Samsung proizvodima.

Ova dva modela pokreće novi Google Tensor čip koji je, prema mišljenju stručnjaka, puno usporediv s novim Appleom. Sukladno tome, performanse su besprijekorne, gotovo bez zadrške. Telefoni su savršeni za one kojima su funkcionalnost i fluidnost prioritet.

Kamera je znatno unaprijeđena jer je Sonyjev senzor od 12,2 MP napokon zamijenjen većim, od 50 MP, koji omogućuje da fotografije budu od 12,5 MP, a video do 4K 60fps. Jedina mana koja se ističe je prosječno trajanje baterije.

#3 Nova linija telefona Samsung Galaxy S22

Dugo očekivano serije Samsung Galaxy telefona (Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22+ i Samsung Galaxy S22 Ultra) izlaze 25. veljače, au njima će moći uživati ​​i naši građani od ožujka ove godine.

Ovi pametni telefoni opremljeni su najnovijim čipsetovima koji im omogućuju rad na najvišoj razini. S AMOLED ekrani a uz brzinu osvježenja od 120Hz Samsung predstavlja ozbiljnu konkurenciju.

Još jedna novost u novoj kolekciji je povećana brzina punjenja, odnosno mogućnost bežičnog punjenja od 45W. Galaxy S22 Ultra je prvi pametni telefon u kategoriji koji dolazi sa S Pen ugrađenom u tijelo telefona.

Ako tražite visokofunkcionalne uređaje s izvrsnim performansama, nećete pogriješiti sa Samsung telefonima.

Nadamo se da smo vam približili specifikacije i suzili izbor pri odabiru sljedećeg mobitela, a više informacija o pravilnom održavanju ovih uređaja možete pročitati na našoj web stranici.

duhoviti.com

Objavi oglas za posao

Možda vas zanima

Drugi upravo čitaju