back to top

Najvrednije evropske tehnološke kompanije na svijetu

Izvještaj Deloitte-a iz 2022. godine navodi da je tehnološki sektor Evrope imao prodaju od 1,5 biliona eura ili više od 8% ukupnog ekonomskog učinka kontinenta. Međutim, poznata je činjenica da u smislu konkurentnosti evropska tehnološka industrija zaostaje za onom u Sjedinjenim Američkim Državama i Kini.

Ipak, evropske tehnološke firme su se pokazale kao izuzetno vrijedne. One stalno inoviraju i mijenjaju se. Na primjer, https://www.onlinekladionice.com/ stalno ažurira svoje korisničko sučelje s novim i uzbudljivim karakteristikama. Tehnološke kompanije u Evropi imaju značajnu bazu fanova. U posljednjih nekoliko godina njihov prihod se utrostručio. U ovom članku donosimo neke od najvrednijih evropskih tehnoloških kompanija na svijetu.

najvrednije evropske tehnološke kompanije na svijetu
Najvrednije evropske tehnološke kompanije na svijetu

Izvor slike: Pixabay

Dassault Systèmes SE 

Dassault Systèmes SE (OTC: DASTY) je multinacionalna softverska kompanija sa sjedištem u Francuskoj. Posao pruža softver za upravljanje životnim ciklusom proizvoda i 3D dizajn. Glavni proizvodi kompanije uključuju CATiA, DELMIA, 3DEXCITE, 3DVIA i SOLIDWORKS. Industrije koje opslužuje Dassault Systèmes SE (OTC: DASTY) uključuju aeronautiku, odbranu, infrastrukturu i energiju i materijale. Četrdeset dvije zemlje su dom za više od 180 ureda Dassault Systèmes SE (OTC: DASTY).

Deutsche Telekom AG 

Deutsche Telekom AG (DTE.DE), jedna od najvećih telekomunikacionih firmi na svijetu, ima sjedište u Bonu, Njemačka. Kompanija pruža informacione i komunikacione tehnologije (ICT) rješenja za korporativne i poslovne klijente, kao i fiksnu mrežu, internet, mobilne komunikacije i IPTV usluge i proizvode za potrošače. Kompanija posluje u nekoliko evropskih zemalja kao što su Njemačka, U.K. i Nizozemska, a prisutna je i u SAD-u putem T-Mobile-a, podružnice.

SAP SE 

Smješten u Njemačkoj, SAP SE (NYSE: SAP) je globalna softverska kompanija. Više od 340 proizvoda u raznim kategorijama, kao što su upravljanje lancem snabdijevanja, CRM, financijsko upravljanje, planiranje resursa preduzeća i poslovne tehnološke platforme, dio su asortimana proizvoda kompanije. SAP SE (NYSE: SAP) ima sljedeće brendove u svom portfoliju: AppGyver Oy, SAP Ariba, Coresystems AG, Datahug i SAP Fieldglass. Sa uredima u 130 zemalja, SAP SE (NYSE: SAP) održava partnerstva s preko 20.000 preduzeća globalno.

Accenture plc 

Accenture plc (NYSE: ACN), pružalac profesionalnih usluga, sa sjedištem u Dublinu, Irska. Posao nudi operativne, tehnološke, strateške i konsultantske usluge. Ove usluge opslužuju brojne industrije, uključujući automobilsku, bankarsku, hemijsku, zdravstvenu, energetsku, maloprodajnu, javne usluge i komunalne sektore.

ASML Holding 

Nizozemska multinacionalna korporacija ASML Holding N.V. (NASDAQ: ASML) kreira, proizvodi i trguje naprednim sistemima za proizvodnju poluprovodnika. Ovi sistemi uključuju litografiju, metrologiju, inspekciju logičkih i memorijskih čipova. S.K. Hynix Inc. (000660. K.S.), Intel Corporation (NASDAQ: INTC), Micron Technology Inc. (NASDAQ: M.U.) i Samsung Electronics Co. Ltd. (005930. K.S.) su među klijentima kompanije. ASML Holding N.V. (NASDAQ: ASML) ima više od 60 lokacija širom svijeta.

NXP Semiconductors 

NXP Semiconductors N.V. (NASDAQ: NXPI) je proizvođač poluprovodnika sa sjedištem u Nizozemskoj. Audio interfejsi, arm procesori, mikrokontroleri, bežične povezanosti, senzori i upravljanje napajanjem su među proizvodima koje kompanija nudi.

Ovi proizvodi se koriste u mnogim aplikacijama, kao što su mobilne tehnologije, pametne kuće i gradovi, automobili i komunikaciona infrastruktura. Globalne operacije za NXP Semiconductors N.V. (NASDAQ: NXPI) obuhvataju preko 30 zemalja.

Da sumiramo, ovo su neke od najvrednijih evropskih tehnoloških kompanija.

Objavi oglas za posao

Možda vas zanima

Drugi upravo čitaju